ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ210 8819332

28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 101
(ΠΑΤΗΣΙΩΝ 101), ΑΘΗΝΑ

Γαία - Οινοποιητική "ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ WILD FERMENT"

Παράγωγος: Γαία Οινοποιητική

Κωδικός Προϊόντος: 0.47

Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο

Τιμή: 19,00€

Χωρίς ΦΠΑ: 15,45€

Ποσότητα:

To προσεκτικά διαλεγμένο για την ωριμότητα και υγεία του Ασύρτικο προέρχεται αποκλειστικά από τον «ορεινό» αμπελώνα του Πύργου, γεγονός που το κάνει λίγο αρωματικότερο από το Ασύρτικο του υπόλοιπου νησιού. Το Ασύρτικο αυτό αφού περάσει από μία δωδεκάωρη φάση προζυμωτικής εκχύλισης στους 10οC περίπου απολασπώνεται και οδηγείται σε μικρές ψυχόμενες ΙΝΟΧ δεξαμενές των 1.000lt  και σε καινούρια βαρέλια γαλλικής και αμερικανικής δρυός και γαλλικής ακακίας των 225lt.  Εκεί… απλά αφήνουμε τη θερμοκρασία να ανέβει από μόνη της χωρίς καμία άλλη παρέμβαση από μέρους μας. Ουσιαστικά από το σημείο αυτό και πέρα η σύγχρονη τεχνογνωσία παραδίδει τη σκυτάλη στην παραδοσιακή οινοποίηση…

 

 

 

Οίνος
Τύπος κρασιού Ξηρός
Ποικιλιακή σύνθεση Ασύρτικο
Χρώμα Λευκό
Περιοχή Σαντορίνη
Δυνατότητα παλαίωσης Μία ιδιαιτερότητα των περισσότερων Ασύρτικων από τη Σαντορίνη είναι ότι, ενώ πρόκειται για λευκά κρασιά, έχουν «συμπεριφορά» ερυθρών! Δοκιμάστε να παλαιώσετε το ΑΣΥΡΤΙΚΟ της ΓΑΙΑΣ για 2-3 χρόνια, αυστηρά όμως σε θερμοκρασία που ποτέ δεν θα ξεπεράσει τους 12ο-14οC
Οινοποίηση Το Ασύρτικο αυτό αφού περάσει από μία δωδεκάωρη φάση προζυμωτικής εκχύλισης στους 10οC περίπου απολασπώνεται και οδηγείται σε μικρές ψυχόμενες ΙΝΟΧ δεξαμενές των 1.000lt και σε καινούρια βαρέλια γαλλικής και αμερικανικής δρυός και γαλλικής ακακίας των 225lt. Εκεί… απλά αφήνουμε τη θερμοκρασία να ανέβει από μόνη της χωρίς καμία άλλη παρέμβαση από μέρους μας. Ουσιαστικά από το σημείο αυτό και πέρα η σύγχρονη τεχνογνωσία παραδίδει τη σκυτάλη στην παραδοσιακή οινοποίηση… Η αλκοολική ζύμωση ξεκινάει και εξελίσσεται από μόνη της πολύ-πολύ αργά. Τα στελέχη των ζυμομυκήτων που θα καταφέρουν να επικρατήσουν θα είναι και εκείνα που τελικά θα καθορίσουν - εν πολλοίς - το χαρακτήρα του νέου κρασιού.
Ταιριάζει με Αυγά αχινού, στρείδια,έντονες λεμονάτες γεύσεις.
Συστάσεις σερβιρίσματος Θυμηθείτε να περάσετε το ΑΣΥΡΤΙΚΟ της ΓΑΙΑΣ σε μία φαρδιά καράφα (Decanting) περίπου μισή ώρα πριν το απολαύσετε. Η νέα διάστασή του θα σας ενθουσιάσει!
Διακρίσεις 2013 Assyrtiko by Gaia Wild Ferment 2012 GOLD MEDAL & REGIONAL TROPHY-Greek White over £15, Decanter Word Wine Awards 2013 2012 Assyrtiko by Gaia Wild Ferment 2011 GOLD MEDAL & REGIONAL TROPHY-Greek White over £15, Decanter Word Wine Awards 2012 2011 Assyrtiko by Gaia Wild Ferment 2010 GOLD MEDAL, Decanter Word Wine Awards 2011 2010 Assyrtiko by Gaia Wild Ferment 2009 SILVER MEDAL, Decanter Word Wine Awards 2010 2009 Assyrtiko by Gaia Wild Ferment 2008 GOLD MEDAL, Decanter Word Wine Awards 2009
Σύντομη περιγραφή
Χώρα Προέλευσης Ελλάδα
ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ!
ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ Η
ΤΟ ΠΟΤΟ ΣΑΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟ

* ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30€ ΕΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

* ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ